ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Αστάθεια μπόρες βροχές καταιγίδες .


Μπαίνουμε στον Μάιο και βλέποντας τους  τελευταίους δυο μήνες δηλαδή τον Μάρτιο και τον Απρίλιο  αλλά ακόμα και ένα μεγάλο μέρος του Φεβρουαρίου το κύριο φαινόμενο που χαρακτηρίζει τον καιρό σε όλο αυτό το διάστημα είναι η κατά περιόδους σκόνη από την Αφρική με κατά διαστήματα συνοδεία βροχής και λάσπης . Θεωρώ ότι δεν υπάρχει καμία άλλη χρόνια να είχαμε τόσο παρατεταμένο αυτό το φαινόμενο και αυτό θεωρώ ότι πρέπει να μας ανησυχεί εάν θα συνεχιστή και τα επόμενα χρόνια .Το κλίμα της Ελλάδας αλλά ακόμα  και της Ευρώπης  τα  τελευταία χρόνια  έχει επηρεαστεί από αυτό το φαινόμενο που  είναι αρκετά συχνό και όλο και  πιο έντονο και δημιουργοί αρκετές ανωμαλίες στο κλίμα μας αλλά και στην υγεία μας. Τώρα για τις επόμενες μέρες στον Νομό Αττικής φαίνεται ότι  και την Πέμπτη αλλά και την Παρασκευή θα έχουμε κάποια αστάθεια που  μπορεί να μας φέρει  κάποιες μπόρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα του Νομού ,οι άνεμοι από ανατολικές διεύθυνσης την Πέμπτη στα 4 με 5 μποφόρ ενώ την Παρασκευή θα γυρίσουν σε μεταβλητούς και θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία στους 28 με 29 βαθμούς Κέλσιου περίπου. Το Σάββατο  και την Κυριακή θα μας έρθει ένα  χαμηλό που θα δημιουργηθεί  στην περιοχή της Ιταλίας  και θα μας απασχόληση με βροχές και καταιγίδες  κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες  οι άνεμοι δεν θα μας δημιουργήσουν κάποια προβλήματα μιας και θα πνέουν στα  3 με 4 μποφόρ από μεταβλητές διευθύνσεις και η θερμοκρασία σε μικρή πτώση. Πιθανόν ο ίδιος καιρός να διατηρηθεί και την Δευτέρα και η  βελτίωση του καιρού να έρθει από αργά το απόγευμα  και μετά.

Και για την Τρίτη πιθανόν  από το μεσημέρι και μετά  να έχουμε  κάποιες  μπόρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα του Νομού .***

Η αστάθεια με τα τελευταία στοιχεία φαίνεται ότι θα συνεχιστή έως και το Σάββατο με τοπικές μπόρες η και παροδικές καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στην Αττική.

Αρχειοθήκη ιστολογίου